Global Studies

Workshop:

In Defence of Europe: Pro-ukrainsk aktivisme og mobilisering i hele Østeuropa

Den 8.-9. juni 2023 afholdt King’s College London (KCL) en to-dages workshop “In Defence of Europe: Pro-ukrainsk aktivisme og mobilisering i hele Østeuropa“. Workshoppen var organiseret af King’s College London (Adam Fagan) og University of Belgrade (Filip Ejdus, Nemanja Džuverović), og var sponsoreret af den europæiske universitetsalliance Circle-U, et netværk af ni universiteter, herunder Aarhus Universitet.

Forskere fra forskellige universiteter, bl.a. Aarhus Universitet, University of Belgrade, Humboldt-Universität zu Berlin, King’s College London og Masaryk University, mødtes for at dele deres forskningsresultater om mobilisering af civilsamfundet, i forbindelse med krigen i Ukraine, i det postkommunistiske Europa, fra Baltikum til Balkan. Hovedtalen af Milada Vachudova med titlen Fighting for Freedom and Democracy: Ukraine’s Challenge to Europe kastede lys over, hvilke skridt der venter Ukraine for at komme ind i EU, og fremhævede den ukrainske nations enorme tapperhed og heltemod.

Resultaterne af workshoppen, implementeret i artikler, vil blive indsendt som et særnummer til East European Politics og præsenteret på Sikkerhedskonferencen i Beograd i 2023.

Scroll to Top